SHARE

Istimewa

CARAPANDANG - Menteri Senior Pertahanan Malaysia Hishammuddin Hussein terkena COVID-19 dan kini sedang menjalani isolasi mengikuti ketetapan yang dibuat oleh Kementerian Kesehatan Malaysia (KKM).

Kantor Menteri Senior Pertahanan Malaysia dalam pernyataan kepada media di Kuala Lumpur, Selasa, menyatakan Hishammuddin yang sudah menerima dosis booster menjalani tes COVID-19 jenis RT-PCR secara berkala selain melakukan ujian tes secara mandiri dengan RTK Antigen.

"Kali terakhir beliau menjalani ujian jenis RT-PCR dan mendapat keputusan negatif COVID-19 ialah pada Jumat, 18 Februari lalu," katanya.

Hishamuddin akan terus menjalankan aktifitasnya pada saat menjalani isolasi.

Kantor Menteri Pertahanan berharap masyarakat turut mendoakan Hishamuddin dan setiap individu yang sedang dijangkiti wabah COVID-19 agar mereka segera diberi kesembuhan oleh Allah SWT dan seterusnya dapat kembali menjalani aktifitas rutin harian mereka.

Sementara itu melalui akun Twitternya Hishamuddin menyatakan dirinya dalam keadaan baik.

"Alhamdulillah, saya berada dalam keadaan baik buat masa sekarang. Semoga setiap individu yang dijangkiti wabah ini segera diberikan kesembuhan Allah SWT. Stay safe everyone," kata anggota parlemen Dapil Sembrong tersebut.